Україна зайняла 64 місце в рейтингу соціального прогресу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зайняла 64 місце в рейтингу соціального прогресу

Світ
1385
Організація Social Progress Imperative опублікувала щорічний «Індекс соціального прогресу», в якому враховується якість життя громадян 128 країн. Лідерами рейтингу традиційно стали скандинавські країни, відомі своїми етичними стандартами і толерантністю, а останні місця зайняли Афганістан і Чад.
Щорічно організація Social Progress Imperative публікує «Індекс соціального прогресу», в якому оцінює країни за основними факторами добробуту населення. До них відносяться доступ до гігієни, житла, харчування, охорони здоров’я, інформації та освіти, а також дотримання прав і свобод людини і ступінь толерантності. За статистикою SPI, лідерами рейтингу найчастіше стають країни з найбільшим рівнем економічного добробуту, але кореляція простежується не завжди.
Загальний світовий індекс соціального прогресу в 2017 році склав 64,85 з 100. Найкраще світу вдається забезпечувати базові потреби людини (середній бал 73,8) і створювати умови для добробуту (68,69), тобто надавати доступ до медицини, освіти і комунікацій.
Україна зайняла 64 місце в рейтингу соціального прогресу
В першу групу найбільш прогресивних країн потрапили Данія (90,57 балів), Фінляндія (90,53), Ісландія (90,27) і Норвегія (90,27). Також в цю категорію ввійшли Канада, Австралія, Німеччина, Великобританія і Нова Зеландія. Багато економічно прогресивних країн, в тому числі США і Японія, потрапили до другої групи з високим рівнем соціального прогресу.
Україна ж входить в третю групу з помірним ступенем соцрозвитку, будучи на 64 місці з 128. Найвищі показники наша країна демонструє в сфері доступу до базових знань, водопостачання та водовідведення, харчування та базової медичної допомоги, а також вільного доступу до інформації.
 
Найгірше в Україні йдуть справи з навколишнім середовищем, станом здоров’я і добробуту. Також українцям складно проявляти толерантність і забезпечувати інклюзію різних представників суспільства.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас