До чого призведе зобов'язання провайдерів закуповувати обладнання для блокування сайтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До чого призведе зобов'язання провайдерів закуповувати обладнання для блокування сайтів

Казна та Політика
1682
Інтернет Асоціація (ІнАУ) заявляє про те, що здійснення ідеї зобов’язати провайдерів встановлювати додаткове обладнання для оперативного відключення тих сайтів, які за рішенням суду не відповідають законам України, призведе до монополізації ринку доступу до мережі Інтернет.
Про це йдеться у відкритому листі ІнАУ до Президента Петра Порошенка і декількох депутатів фракції “Блок Петра Порошенка” у Верховній Раді.
“Ми з великим занепокоєнням сприйняли інформацію першого заступника голови фракції партії “Блок Петра Порошенка” Ігоря Кононенка про те, що найближчим часом буде зареєстрований і поданий на розгляд парламенту законопроект про питання безпеки в інформаційній сфері, суть якого полягає в тому, що провайдери будуть змушені встановлювати додаткове обладнання для оперативного відключення тих сайтів, які за рішенням суду не відповідають законам України”, – йдеться в тексті листа.
ІнАУ вважає цю депутатську ініціативу нав’язуванням провайдерам закупівлі обладнання, яка, в разі здійснення, залишить на українському ринку телекомунікацій кілька монополістів.
“Від того, що провайдерів змусять взяти мільйонні кредити на закупівлю обладнання для блокування трафіку, виграють кілька великих операторів, значна частина яких контролюється російським капіталом, і які отримають можливість монополізувати український ринок телекомунікацій, витіснивши з нього інших гравців; кілька іноземних виробників обладнання з аналізу трафіку, яке, незважаючи на високу вартість, не гарантує повного блокування і залишає масу можливостей для його обходу; представники тих політичних сил, які бояться політичної конкуренції і роблять ставку на інтернет-цензуру; зовнішній агресор, якому вдасться нав’язати Україні свої “підходи до забезпечення інформаційної безпеки”, і який неодмінно скористається наслідками невдоволення українських громадян”, – йдеться в тексті листа.
Програють же від цього, на думку фахівців асоціації, українські абоненти, чиї рахунки різко зростуть за рахунок спроб операторів компенсувати свої фінансові витрати.
“Український бюджет не отримає податкових відрахувань від декількох тисяч сумлінних вітчизняних провайдерів і десятків тисяч їхніх працівників, замість сплати податків підуть по виплатах по безробіттю”, – підкреслюють в ІнАУ.
Асоціація в листі також заявляє, що не існує технологічної можливості досягнення абсолютного блокування інтернет-ресурсів і підкреслює, що заяви представника депутатської фракції “Блок Петра Порошенка” свідчать про підтримку антидемократичних, диктаторських підходів до вирішення питань безпеки в інформаційній сфері.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас