Екс-глава Енергобанку отримала три роки умовно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-глава Енергобанку отримала три роки умовно

Кримінал
437
Подільський районний суд Києва засудив до трьох років позбавлення волі умовно колишнього голову правління ліквідованого Енергобанку Аллу Вольську.
Про це йдеться в кримінальній справі №758/7786/17 від 20 червня.
Слідством встановлено, що в квітні 2012 року Енергобанк відкрив кореспондентський рахунок в Bank Frick & Cо AG (Ліхтенштейн). Протягом 25 вересня 2012 року – 3 лютого 2014 року на цей коррахунок було перераховано коштів на загальну суму $15,8 млн.
У березні-квітні 2014 року в Енергобанку була проведена інспекційна перевірка Національним банком. За її результатами було встановлено, що найбільша концентрація коштів на рахунках типу “Ностро” спостерігається за коштами, розміщеними в Bank Frick & Cо AG – 81,2% загального обсягу коштів, розміщених на рахунках і 7,17% загальних активів. Рівень кредитного ризику за цими операціями був високим.
Крім того, розміщення коштів на коррахунку не було для банку економічно доцільним, оскільки такі вкладення є низько дохідними (на залишок коштів на коррахунку банку-кореспондента налічується 1% річних).
За результатами перевірки НБУ зобов’язав керівництво Енергобанку відобразити в обліку на рахунку кредитної заборгованості дані кошти і вжити заходів щодо термінового їх повернення. Однак, голова правління банку Алла Вольська не виконала вимогу Нацбанку щодо повернення коштів.
“В результаті недбалого ставлення до своїх службових обов’язків голови правління Енергобанку кошти в сумі 15,5 млн доларів залишилися на кореспондентському рахунку Енергобанку, відкритому в Bank Frick & Cо AG (Ліхтенштейн)”, – йдеться в матеріалах суду.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас