Євробачення-2017: 15 млн євро України в Швейцарії могла заблокувати Росія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євробачення-2017: 15 млн євро України в Швейцарії могла заблокувати Росія

Казна та Політика
1040
У Швейцарії наклали арешт на 15 мільйонів євро, внесених Україною в якості гарантії належного проведення Євробачення в 2017 році, за позовом поки не виявленої третьої сторони до Національної громадської телекомпанії України (НГТУ), – підтвердили в прес-службі компанії.
«Європейський мовний союз мав з нами договір, відповідно до якого ми організували Євробачення і, як гарантія виконання наших зобов’язань, їм було передано 15 млн євро, які лежали на рахунку в банку. Після успішного проведення пісенного конкурсу кошти повинні були повернутися. І коли Європейський мовний союз прийшов до цієї процедури, туди прийшов лист від Женевського управління примусового стягнення заборгованості про те, що хтось ініціював замороження цих коштів», – уточнили в прес-службі НГТУ.
«Це ще не арешт, але вони нічого з цими коштами не можуть робити, тому що третя сторона, про яку в Європейському мовному союзі не сказали, ініціювала процедуру накладення арешту, оскільки має рішення якогось суду і якісь фінансові претензії до НГТУ», – додали на каналі.
Як стало відомо, зараз НГТУ з’ясовує причини ініціювання процедури арешту 15 мільйонів євро. Для цього канал найняв швейцарську юридичну фірму, яка займається вирішенням цього питання
Напередодні в НГТУ повідомили про арешт в Швейцарії 15 мільйонів євро, переданих Україною Європейському мовному союзу як гарантії належного проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2017».
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас