Фіскали озвучили значні суми збитків через торгову блокаду на Донбасі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фіскали озвучили значні суми збитків через торгову блокаду на Донбасі

Казна та Політика
2288
За п’ять місяців блокади торгівлі України з зоною АТО бюджет втратив понад 1 млрд гривень податків.
Про це заявив глава офісу великих платників податків ДФС Євген Бамбізов.
“У нас на обліку в офісі перебувають 105 великих підприємств, зареєстрованих в зоні АТО (на підконтрольній Україні території)”, – сказав Бамбізов.
За його словами, через захоплення українських компаній бойовиками з початку року було втрачено 35 великих підприємств. “Ці компанії продовжують залишатися платниками податків України, але податкові платежі від них зменшилися”, – сказав він.
“Ми порахували не лише прямі втрати, а й непрямі – адже ці підприємства співпрацювали з портами, компаніями-перевізниками. За п’ять місяців ми втратили 1,05 млрд гривень податкових надходжень”, – пояснив Бамбізов.
Він зазначив, що найбільші втрати з податку на прибуток – загальна сума недоотриманих до бюджету коштів більше 600 млн гривень. На другому місці – втрати від ПДВ (370,7 млн гривень).
Офіс великих платників податків зафіксував також недонадходження і за іншими податками: військовий збір (-10,4 млн гривень), частка чистого прибутку (-82,6 млн гривень), ПДФО (-30,9 млн гривень) і ЄСВ (-107,8 млн гривень).

Довідка Finance.UA:

  • 15 березня Рада нацбезпеки прийняла рішення про тимчасову заборону переміщення товарів через лінію розмежування в зоні АТО.
  • Заборона на торгівлю з тимчасово окупованими регіонами України має припинити діяти з моменту повернення бойовиками під юрисдикцію України захоплених підприємств, вартість яких оцінюється в 2 млрд доларів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас