Кабмін пропонує встановити верхню межу бази нарахування ЄСВ в 48 тис. гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує встановити верхню межу бази нарахування ЄСВ в 48 тис. гривень

Казна та Політика
783
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді встановити верхню межу бази нарахування єдиного соціального внеску (ЄСВ) в 15 мінімальних зарплат (48 тис. гривень).
Про це йдеться в законопроекті №6614, зареєстрованому в Раді 22 червня.
Текст документа в даний момент відсутній на сайті парламенту.
Згідно з повідомленням Міністерства соціальної політики, документом передбачається змінити розрахункову величину для визначення максимальної бази для сплати ЄСВ з прожиткового мінімуму на мінімальну заробітну плату (15 мінімальних зарплат).
Також документом уточнюється категорія пенсіонерів, які працюють на спрощеній системі, і які мають право на добровільну сплату єдиного внеску (щодо поширення на тих, хто досяг пенсійного віку незалежно від виду пенсії).
Крім того, передбачається залучення до обов’язкової сплати ЄСВ членів фермерського господарства та скасовується можливість сплати підприємцями 1-ї групи ЄСВ в розмірі 50% мінімального єдиного внеску.
Також, згідно з поданими змінами, державна допомога особам, які не мають права на пенсію для інвалідів 1-ї групи, буде призначатися без урахування доходу.
Крім того, буде врегульовано питання статусу Пенсійного фонду як центрального органу виконавчої влади.
Зазначається, що після прийняття закону фінансування компенсації роботодавцю за створення робочого місця буде виплачувати Центр зайнятості, а не ПФ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас