Нафтовиробники можуть втратити $2,3 трлн через боротьбу з глобальним потеплінням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтовиробники можуть втратити $2,3 трлн через боротьбу з глобальним потеплінням

Енергетика
415
Нафтові компанії можуть втратити $2,3 трлн інвестицій на тлі загальносвітових намірів обмежити темпи глобального потепління, повідомляється в звіті Carbon Tracker і Principles for Responsible Investment.
Найбільші ризики серед найбільших нафтовиробників загрожують Exxon Mobil Corp. До 50% потенційних інвестицій компанії в проекти на період до 2025 року можуть виявитися непотрібними, якщо світ змінить структуру енергоспоживання, щоб відповідати кліматичним нормативам, прогнозується в документі.
Далі в списку йдуть Royal Dutch Shell Plc, Chevron Corp., Total SA і Eni SpA, які можуть втратити близько 40% капвитрат, і BP Plc з показником на рівні 30%.
Енергетична галузь обговорює роль, яку вона вдіграватиме при переході на низьковуглецеві стандарти, в той час як інвестори ставлять під сумнів ефективність майбутніх витрат на тлі спроб обмежити темпи глобального потепління, зазначає агентство Bloomberg.
Shell очікує, що попит на нафту може досягти максимуму в другій половині наступного десятиліття, а за оцінкою BP це станеться в 2040-х роках.
“Є очевидні ознаки того, що попит на нафту може досягти піку на початку 2020-х років. У зв’язку з цим компаніям потрібно починати готуватися до того, що проекти вийдуть на ринок, а потім виявляться непотрібними”, – вважає директор з досліджень Carbon Tracker Джеймс Літон.
За його словами, компаніям також необхідно “бути прозорими щодо відповідності низьковуглецевому майбутньому світу”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас