У Польщі спростили доступ на ринок праці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі спростили доступ на ринок праці

Світ
1639
Парламент і уряд Польщі прийняли законопроект про популяризацію працевлаштування, який спрощує доступ на ринок праці для громадян низки країн, в тому числі й українців.
Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням на “Польське радіо”.
У документі передбачається введення оплати за реєстрацію заяви роботодавцю про намір найняти на роботу іноземця. Запропоновані законом рішення стосуються іноземців, які виконують довгострокову роботу в Польщі.
Зокрема мова йде про громадян України, а також Вірменії, Білорусії, Грузії, Молдови, і Росії, які зможуть користуватися спрощеною процедурою доступу до ринку праці.
Відтепер, окрім документа про право на роботу, введено дозвіл на сезонну роботу, який буде видавати староста на період до восьми місяців протягом року. Закон передбачає внесення платежу 30 злотих за реєстрацію заяви роботодавцю про намір працевлаштування іноземців.
«Це зменшить зловживання і забезпечить фінансові надходження, які будуть використані старостами для виконання цього завдання. Це дозволить ефективніше обслуговувати зацікавлених осіб повітовими управліннями праці. Планується, що платіж, зазначений у розпорядженні, буде невеликим і складе 30 злотих», – йдеться в рішенні.
При цьому в реєстрації заяви можуть відмовити, якщо місцева влада визнає, що документ був складений з корисливою метою або буде використаний іноземцем для інших потреб, ніж виконання роботи.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас