GE розробляє 3D-принтер для друку деталей реактивних двигунів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GE розробляє 3D-принтер для друку деталей реактивних двигунів

Технології&Авто
272
Корпорація General Electric зайнялася розробкою найбільшого в світі промислового лазерного 3D-принтера, здатного друкувати з металу.
General Electric відкрила відділ, що займається технологіями 3D-друку. Нова компанія отримала назву GE Additive. Зараз тут розробляється те, що в компанії називають «найбільшим в світі лазерним 3D-принтером». Машина зможе друкувати частини для реактивних двигунів та інші елементи літаків. Також можливо застосувати принтер в автомобільній і нафтогазовій галузях.
У таких 3D-принтерах використовується спеціальний металевий порошок. Лазер плавить порошок, і він шар за шаром утворює нову деталь. В результаті вони виходять легші і дешевші, ніж при традиційному литті. У GE вже зараз є прототип промислового принтера ATLAS, який здатний друкувати 2D-деталі до 1 метра довгою. При цьому компанія вже друкує форсунки для реактивних двигунів. Їх можна знайти в літаках Airbus, Boeing.
До речі, Boeing активно залучає 3D-друк в авіабудування. Нещодавно компанія найняла норвежців з Norsk Titanium AS, яка займається 3D-печаткою. За прогнозами, друк титанових деталей на принтері дозволить економити Boeing від $ 2 млн до $ 3 млн на кожному літаку 787 Dreamliner.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас