Японська компанія вирішила виробляти надміцний папір з каменю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японська компанія вирішила виробляти надміцний папір з каменю

Технології&Авто
596
Японська компанія TBM відкрила завод з виробництва паперу з вапняку під брендом Limex. Її головний продукт – «невбивані» візитівки, пише Bloomberg Technology.
Глава TBM Нобуюші Ямасакі покинув школу в 15 років, працював теслею, а потім створив компанію з продажу старих автомобілів. Одного разу, перебуваючи у відпустці в Європі, він був вражений старовинними будівлями, які стоять століттями. «Я захотів закінчити свою підприємницьку кар’єру, залишивши після себе компанію, яка проіснує ще сотні років», – розповідає він в інтерв’ю Bloomberg Technology. У 2008 році Нобуюші дізнався, що на Тайвані винайшли технологію з виготовлення паперу з каменю, і вирішив побудувати на цьому бізнес.
Головний продукт TBM – візитні картки, які в Японії дуже популярні. Однак друкуються вони не на звичайному папері, а на Limex, зробленому з вапняку. Вона має глянсову поверхню, не вбирає воду, її дуже складно порвати або пом’яти і на ній можна писати навіть під водою. Завод відкрився в лютому 2015 року, але перший «кам’яний» папір вдалося випустити лише минулого літа. Тепер TBM отримала контракт на виробництво “невбиваних” меню для мережі суші-ресторанів, що належить корпорації Sushiro Global Holdings.
На думку Нобуюші Ямасакі, його продукт допоможе зберегти природу. Там, де для виробництва звичайного паперу потрібно зрубати 20 дерев, його компанія витрачає менше тонни вапняку і 200 кг поліолефіну, джерела яких практично невичерпні. Також для виготовлення Limex не потрібна вода, в той час, як тонна звичайного паперу вимагає 100 тонн води. При цьому, очікується, що світовий попит на папір подвоїться до 2030 року.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас