Данія посилила покарання за відмивання грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данія посилила покарання за відмивання грошей

Світ
281
Данія збільшить мінімальне покарання за злочини з відмивання грошей, а також введе покарання для тих, хто уникає надання інформації про можливе відмивання грошових коштів, ухилення від сплати податків або фінансування тероризму, пише Reuters.
Відповідно до пропонованого закону мінімальне покарання буде збільшено до восьми років ув’язнення з нинішніх шести років. Банкіри, адвокати і радники також будуть каратися більш суворо за новим законом.
Данський орган фінансового нагляду (FSA) отримає повноваження на видалення членів правління або управлінської команди фінансових установ або анулювання ліцензії банку, якщо вони будуть визнані винними, йдеться в повідомленні.
Ініціатива також посилить ще один закон, який був схвалений в грудні і набирає чинності цього місяця, відповідно до якого FSA планує суворіший аналіз того, як банки оцінюють ризик відмивання грошей.
Уряд меншості оголосив про прийняття нового закону після досягнення угоди з опозиційною партією.
Законопроект, який буде прийнятий в парламенті восени, знадобився після підозр у відмиванні грошей стосовно двох найбільших банків Скандинавії: Nordea і Danske Bank.
За даними датської газети Berlingske, стосовно цих банків велося розслідування владою Молдови та Литви, їх підозрювали у відмиванні грошей в період між 2011 і 2014 рр. через закордонні філії. Обидва банки заявили, що вони співпрацюють зі слідством.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас