Через термінали Ощадбанку оплачено понад 10 мільйонів поїздок безконтактними картками Mastercard у Київському метрополітені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через термінали Ощадбанку оплачено понад 10 мільйонів поїздок безконтактними картками Mastercard у Київському метрополітені

Фінтех і Картки
63
За два роки технологію безконтактної оплати у столичній підземці встигли випробувати пасажири з 55 країн світу
Технологія безконтактної оплати Mastercard подолала черговий рубіж до другої річниці з моменту запуску в Київському метрополітені. Як повідомили в Ощадбанку, пасажири сплатили за проїзд безконтактно понад 10 мільйонів разів.
Технологію було запущено в столичній підземці в червні 2015 року спільними зусиллями Mastercard, Київського метрополітену та Ощадбанку за технічної підтримки АТ «Банкомзв’язок» і консорціуму «Астек». Київ став п’ятим містом у світі, де оплатити проїзд у метро банківською карткою можна прямо на турнікеті.
За рік, у березні 2016 року, кількість безконтактних розрахунків у столичній підземці становила вже 1 мільйон, а ще за рік – зросла в 10 разів. Приймання безконтактних платежів забезпечує Ощадбанк — один з лідерів ринку торгового еквайрингу України. Для зручності пасажирів банк планує збільшити кількість турнікетів, оснащених технологією безконтактної оплати.
Щодня в київському метро безконтактними банківськими картками Mastercard оплачується понад 37 тисяч поїздок. Загалом пасажири заощадили понад 220 тисяч годин без необхідності стояти в чергах завдяки швидкості та зручності безконтактних розрахунків, а вага жетонів, зекономлених за 2 роки, сягає 10 тонн.
Переваги безконтактних розрахунків оцінили не лише мешканці Києва, а й іноземні гості з 5 континентів та 55 країн світу. Сьогодні безконтактні платежі приймаються на 7*5 жовтих турнікетах на всіх 52 станціях київського метрополітену*. На них також можна розраховуватись безконтактними банківськими картками Mastercard як проїзними чи використовувати передплачені поїздки зі знижкою завдяки рішенню MetroPass. Розраховуючись у такий спосіб, держателі карток Mastercard можуть економити не лише час, але й гроші. Придбати поїздки наперед чи підключити безлімітний проїзний до картки Mastercard можна самостійно у спеціальних платіжних терміналах на касах станцій.
Ощадбанк також забезпечує безконтактні розрахунки банківськими картками Mastercard та платіжними пристроями в інших видах громадського транспорту – в київському фунікулері та на всіх станціях Борщагівської лінії швидкісного трамваю, обслуговує перші паркомати в Києві. Починаючи з квітня 2017 року Ощадбанк забезпечує оплату входу до Київського зоопарку безконтактними картками Mastercard та розрахунок за пальне в мобільному додатку WOG PRIDE з використанням електронного гаманця Masterpass.
У першому кварталі 2017 року Ощадбанк найактивніше з усіх банків розвивав інфраструктуру торгових терміналів. За офіційними даними Національного банку України кількість терміналів Ощадбанку в торговельній мережі зросла майже на 4,2 тисячі одиниць. Банк посідає друге місце на ринку еквайрингу в Україні з часткою ринку 14,5%. Його еквайрингова мережа перевищує 30 тисяч POS-терміналів.
За матеріалами:
Ощадбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас