У "Нафтогазі" проінформували про борги "Київенерго" і причини відсутності гарячої води у киян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Нафтогазі" проінформували про борги "Київенерго" і причини відсутності гарячої води у киян

Енергетика
467
“Київенерго” є найбільшим боржником перед “Укртрансгазом” за послуги транспортування газу, а ТЕЦ-6 відключило з власної ініціативи.
Про це повідомляє НАК “Нафтогаз України” у facebook.
“Борг компанії дорівнює сумі боргів усіх підприємств теплогенерації України. Кияни не мають бути заручниками ситуації. Вирішення ситуації …залежить виключно від керівництва “Київенерго”“, – йдеться в повідомленні.
Відзначається, що 370 мільйонів гривень боргу підприємство накопичило за 4 місяці (лютий – травень) через “систематичний нерозрахунок за послуги під час опалювального сезону”.
УТГ обмежив транспортування газу одночасно на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 через систематичну несплату та прогресивне накопичення боргів “Київенерго”. Наступного дня ТЕЦ-6 з власної ініціативи повністю припинила відбір газу. ТЕЦ-5 продовжує споживання газу в обмеженому режимі”, – йдеться в повідомленні.
Наголошується, що подібної ситуації з боргами немає у жодному місті країни.
А частина боргу “Київенерго” (60 мільйонів за послуги з транспортування газу для виробництва електроенергії для промисловості) не має стосунку до розрахунків населення та держави з “Київенерго”.
УТГ пішов назустріч “Київенерго” і запропонував погасити хоча б ці 60 мільйонів, а на решту боргу – надати графік погашення. Якщо “Київенерго” виконає ці умови, УТГ готовий невідкладно відновити повноцінне постачання ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6”, – йдеться в повідомленні.
Водночас у “Нафтогазі” підкреслили, що “Київенерго” не виконало навіть того графіку погашення заборгованості, який запропонувало у квітні.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас