Розроблено молекули, які протидіють ВІЛ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розроблено молекули, які протидіють ВІЛ

Технології&Авто
1306
Фахівці Міського коледжу Нью-Йорка розробили метод швидкого доступу до нових молекул, які можуть пригнічувати вірус, що викликає СНІД. Стаття з їхнім дослідженням опублікована в журналі Organic and Biomolecular Chemistry.
Вчені звернули увагу на нуклеозиди, будівельний матеріал всіх живих організмів, що володіють великим потенціалом в якості антивірусних агентів. Можливість швидко модифікувати структуру природних нуклеозидів могла б допомогти в створенні лікарських засобів, здатних стримати інфекцію ВІЛ.
Одним з їх різновидів є модифікований нуклеозид пиримидину, зокрема, зидовудин, противірусний засіб, що застосовується для контролю інфекції ВІЛ.
Під керівництвом Махеша Лакшмана біологи розробили простий і швидкий метод підготовки нових аналогів нуклеозидів пиримидину, сімейства, до якого належить інгібітор зидовудин, і спосіб модифікування самого зидовудину. Разом зі своїми колегами з бельгійського Інституту медичних досліджень Рега вчені виявили декілька нових речовин, активних проти найбільш поширеного і патогенного виду – ВІЛ-1, а також проти більш рідкісного і менш небезпечного ВІЛ-2.
На думку американських медиків, до 2025 року епідемію ВІЛ можна буде зупинити, якщо більшість інфікованих будуть знати про свій стан, отримають необхідну медичну допомогу і доб’ються скорочення вірусного навантаження. У такому випадку число нових захворювань в США скоротиться на 46%.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас