Україні треба шукати нові транспортні коридори в умовах російської блокади - Балчун — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні треба шукати нові транспортні коридори в умовах російської блокади - Балчун

Казна та Політика
477
Україна шукає нові транспортні ринки і транспортні коридори в умовах заблокованого кордону з Росією.
Про це в інтерв’ю заявив голова правління Укрзалізниці Войцех Балчун.
“У нас заблокований східний кордон. Відомо, якими є відносини з Росією. Це гігантська проблема. Тому ми повинні шукати нові можливості, нові ринки транспортних перевезень, транзиту, нові транспортні коридори. Це стратегія на наступні 20-30 років, а не на зараз. Це бути або не бути Україні як державі-гравцеві на глобальному ринку транспортних перевезень, адже за контроль над транспортними коридорами велися війни від початку існування людства”, – заявив Балчун.
За його словами, Укрзалізниця зараз відновила до себе довіру і її прийняли до лідерської групи в рамках проекту ТМТМ (Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут — ред.).
“Якщо раніше у проекті ТМТМ лідерами були три країни – Казахстан, Грузія та Азербайджан, і вони вирішували, як далі транспортувати вантажі до Європи, то вдалося їх переконати, що варто долучити до нього Україну”, – заявив Балчун.
Він підкреслив, що зараз саме Укрзалізниця готує в ТМТМ пропозицію щодо цін на перевезення на країни західної Європи, яка буде конкурентною для перевезень Транссибу (Транссибірська залізнична магістраль Росії – ред.).
“Це не так легко, оскільки наш коридор складний: Китай-Казахстан-Каспійське море-Грузія-Азербайджан-Чорне море-Україна-кордон з Польщею, і це коштовна логістична операція. Але я переконаний, що ми надамо остаточну цінову пропозицію в рамках проекту”, – резюмував керівник Укрзалізниці.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас