Електромобілі на парковках можуть живити сусідні будівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електромобілі на парковках можуть живити сусідні будівлі

Технології&Авто
602
Дослідники з Уорікського університету у Великобританії вивчили властивості літій-іонних акумуляторів, що використовуються в комерційно доступних електромобілях, і прийшли до висновку, що підключення до мережі не тільки не позначається негативно на їх ефективності, а покращує її.
Протягом двох років команда дослідників Уорікського університету під керівництвом старшого наукового співробітника Котуба Уддіна працювала над створенням найточнішої моделі погіршення характеристик електричних акумуляторів під впливом різних зовнішніх факторів – температури, струму, зарядженості, глибини розрядки. Використовуючи цю модель, вченим вдалося розробити алгоритм, який визначає, скільки енергії необхідно електромобілю для здійснення щоденних поїздок, а скільки – він може віддати в мережу без погіршення характеристик.
Потім дослідники застосували цей алгоритм, щоб з’ясувати, чи зможуть електромобілі, припарковані на стоянці міжнародної цифрової лабораторії Уорікського університету, забезпечити достатньо енергії для її живлення (будівля включає в себе аудиторію на сто осіб, навчальні та електричні лабораторії, переговорні кімнати і робочі місця на 360 людей). В результаті з’ясувалося, що для цього вистачить 120 електромобілів, або 2,1% всіх автомобілів на парковці. При цьому річні темпи зниження ємності підключених батарей сповільняться на 9,1%, а потужності – на 12,1%, хоча раніше передбачалося, що підключення до енергомережі негативно позначається на акумуляторах.
Зростаючий попит на електромобілі (особливо в Китаї) знижує потребу в бензині і дизельному паливі. За даними Bloomberg, з 2011 року обсяг нафти, яку щодня робить незатребуваною електротранспорт, збільшився в 95 разів, і зараз він становить приблизно 28 000 барелів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас