Moody's дав прогноз по банківській системі України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's дав прогноз по банківській системі України

Казна та Політика
1544
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s зберігає стабільний прогноз по банківській системі України.
Про це йдеться в повідомленні агентства.
Moody’s зберіг свій стабільний прогноз по банківській системі України, що відображає очікування агентства щодо відновлення економіки і скорочення проблемних кредитів.
“Поки загальний обсяг проблемних активів українських банків буде залишатися високим, стійке зростання ВВП буде залежати від їх фінансових показників і приведе до поступового скорочення непрацюючих кредитів”, – говорить аналітик Moody’s Лев Дорф.
Агентство очікує, що банки повернуться до прибуткової діяльності в 2017 році на тлі більш низьких витрат на надання послуг.
Moody’s очікує, що рівень проблемних кредитів українських банків знизиться до 50% протягом наступних 2 років після рекордного рівня 60% в 2016 році.
“Більшість проблемних кредитів вже зарезервовані”, – зазначило Moody’s.
На думку агентства, фінансування і ліквідність для українських банків будуть залишатися стабільними, підтримуватися зростанням депозитів, помірним зростанням кредитів і зниженням залежності від оптової торгівлі.
Як повідомляли Українські Новини, Національний банк вважає ключовими ризиками фінансового сектора значну присутність держави в банківському секторі і високу частку непрацюючих кредитів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас