На Сені випробували безшумний електричний метеор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Сені випробували безшумний електричний метеор

Технології&Авто
517
Стартап SeaBubbles розробив аеродинамічний прототип електричного водного таксі, який, як сподівається його винахідник, в найближчі 4 роки може стати новим видом транспорту. Електрокатер проходить випробування в столиці Франції.
«Ми вважаємо, що вихлопи і пробки на дорогах усього світу не тільки загрожують нашому благополуччю, а й, в остаточному підсумку, обмежують свободу переміщення громадян, – йдеться на сайті компанії. – Оскільки до 2050 року на вулицях буде 4 мільярди автомобілів, навіть якщо всі вони будуть оснащені чистими двигунами, затори на дорогах все одно будуть величезними. Ми впевнені, що майбутнє транспорту – це вода, природний, перевірений історією шлях, який довгий час був недооцінений».
Дітище двох авіаінженерів і любителів парусного спорту, француза Алена Тебо і австралійця Андерса Брінгала, водний автомобіль SeaBubbles пересувається по воді без шуму і хвиль, оскільки височить за півметра над поверхнею Сени, спираючись на два гідрокрила зі скловолокна. Засновники стартапу порівнюють його з автомобілем Джеймса Бонда, але доступним для кожного.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас