Світлофори замінять датчиками руху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світлофори замінять датчиками руху

Технології&Авто
1214
Прибрати світлофори і поставити замість них сигнальні маячки для прийому сигналу від рухомих автомобілів. До такої схеми руху прийшли дослідники з Агентства науки, досліджень і технологій Сінгапуру (A*STAR).
В основі алгоритму лежить принцип адаптивної сили відштовхування: чим ближче сходяться траєкторії двох автомобілів на перехресті, тим більша сила відштовхування і тим більша різниця в швидкості між ними. При цьому, незважаючи на зниження швидкості, машинам не доведеться зупинятися повністю, як на перехресті зі світлофором.
«Спілкуючись» з датчиками, автомобілі будуть автоматично передавати дані про швидкість, напрямок руху і габарити в єдину систему на кожному перехресті.
Система проаналізує зібрані дані і складе максимально безпечну траєкторію руху. Зупинятися на перехресті не доведеться – одні автомобілі будуть сповільнюватися, а інші прискорюватися, уникаючи ризику зіткнення.
Підключитися до комунікаційних маячків зможе не тільки безпілотник, але і будь-яка машина з автономною системою прискорення і гальмування. Багато існуючих автомобілів обладнані системою круїз-контролю – цього достатньо для автоматичного регулювання.
Систему датчиків можна впроваджувати поступово – для початку разом зі світлофорами, а потім замість них. Чим розумнішими будуть автомобілі, тим простіше їм буде брати участь в саморегуляції, впевнені вчені.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас