У «Аграрному фонді» спливли порушення на 11,5 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У «Аграрному фонді» спливли порушення на 11,5 млн грн

Кримінал
169
Під час ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності публічного акціонерного товариства «Аграрний фонд» ревізори виявили втрати на суму понад 485 тис. грн, а загальна сума порушень склала понад 11,5 млн грн, – йдеться в повідомленні прес-центру Держаудитслужби.
Як уточнюють у відомстві, ревізія охопила період з 01.11.2015 по 31.12.2016.
«Зокрема, державні аудитори виявили, що ТОВ «Перша логістична компанія», з якою «Аграрний фонд» уклав договір на перевезення товарно-матеріальних цінностей, порушуючи умови цього договору, завищило вартість своїх послуг. Аграрний фонд ці послуги оплатив, через що зазнав втрат більш ніж на 380 тис. грн», – розповіли аудитори.
У Службі також додали, що ще 105 тис. грн «Аграрний фонд» втратив через те, що ДП «Спецагро», з яким було укладено договір про відшкодування витрат вартості комунальних послуг і витрат на утримання та експлуатаційне обслуговування нерухомого майна, завищило обсяги наданих послуг, які ПАТ оплатило.
«Крім того, під час ревізії було виявлено, що на вимогу правоохоронних органів «Аграрний фонд» зберігав речові докази у кримінальних провадженнях, а саме: цукор-пісок, власником якого є держава в особі іншої юридичної особи – Державної спеціалізованої бюджетної установи «Аграрний фонд». Тим самим було порушено Порядок зберігання речових доказів стороною обвинувачення, їх реалізації, технологічної переробки, знищення, здійснення витрат, пов’язаних з їх зберіганням і пересиланням, схоронності тимчасово вилученого майна під час кримінального провадження, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 19 листопада 2012 року № 1104», – поінформували в Держаудитслужбі.
У Службі вказали на те, що в результаті цього ПАТ «Аграрний фонд» здійснив покриття витрат іншої юридичної особи (ДСБУ «Аграрний фонд») на зберігання речових доказів на загальну суму понад 11 млн грн.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас