У Венесуелі через кризу зростає популярність біткойна. Зараз він надійніший від місцевої валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Венесуелі через кризу зростає популярність біткойна. Зараз він надійніший від місцевої валюти

Фінтех і Картки
686
Видання Bloomberg опублікувало матеріал, де розповіло, що в Венесуелі в умовах кризи і гіперінфляції спостерігається зростання популярності криптовалют. Болівар майже знецінився, і зараз жителі країни зберігають заощадження, а також проводять транзакції за допомогою біткойна та інших криптовалют.
Щоб володіти і торгувати криптовалютами, потрібні сталеві нерви. Але для все більшого числа венесуельців це найнадійніші валюти, які можна зберігати в країні. Попит на цифрові гроші зростає в Венесуелі в умовах ескалації політичної кризи. Інфляція збільшилася до тризначних показників, а громадяни не можуть знайти на полицях магазинів їжу і ліки.
«Ми бачимо великий попит в Венесуелі: нам пишуть на підтримку, все більше людей приєднуються до наших форумів і навіть дивляться навчальні ролики на YouTube», – розповідає Райан Тейлор, CEO криптовалюти Dash Core, яка входить до трійки найпопулярніших цифрових валют за кількістю транзакцій.
На цьому тижні обсяг торгів біткойна в Венесуелі досяг $1,3 млн, згідно з даними онлайн-обмінника LocalBitcoins.com. Число користувачів платформи для покупки і продажу криптовалют Cryptobuyer за минулий місяць збільшилося з 6000 до 8000. За словами CEO сервісу Джорджа Фаріаса, це рекордний показник в прирості користувачів для Cryptobuyer.
Валюта Венесуели стала майже незатребуваною на чорному ринку, де за $1 просять 6000 боліварів. В цей же час вартість біткойна збільшилася більш ніж на 50% лише за останній місяць. За словами Фаріаса, жителі країни використовують криптовалюти не тільки щоб захистити себе від падіння болівара, а й для купівлі і продажу повсякденних товарів і послуг: «Венесуельці використовують ці альтернативи не тільки для захисту своїх заощаджень, а й для роботи».
Втім, ринок, як і раніше, залишається невеликим. Криптовалюти поки далекі від того, щоб допомогти венесуельцям пережити кризу. За даними 2015 року, тільки у 62% жителів країни є доступ до інтернету, а понад 80% населення живе за межею бідності.
Венесуела – не перша країна, жителі якої використовують криптовалюти в умовах гіперінфляції і валютного контролю. Подібна ситуація сталася в Аргентині, коли колишній президент країни Крістіна Фернандес де Кіршнер заборонила покупки в доларах. Китай також є країною з великим попитом на криптовалюти, бо вони використовуються трейдерами для обходу національного контролю.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас