У Швеції відкрили Музей провалів (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Швеції відкрили Музей провалів (відео)

Світ
541
Мало хто пам’ятає, що Apple колись випускала ігрову консоль Pippin, а на початку 1990-х з’явився цифровий асистент Apple Newton. Всього в 2014 році Amazon представила смартфон Fire Phone, але про нього вже теж встигли забути. А Google Glass? Щоб провали компаній пам’ятали і вчилися на їхніх помилках, психолог Семюель Вест відкрив у Швеції Музей провалу.
Експозиція музею в Хельсінборгу поки складається з 51 продукту. «Ми знаємо, що 80-90% інноваційних проектів провалюються і ви ніколи про них не прочитаєте. І все, що ми можемо зробити щодо цих провалів, це чогось на них навчитися», – розповів Вест Washington Post.
Серед експонатів музею є спроби компаній диверсифікувати, на кшталт ручки Bic for Her (Bic для неї) виробника одноразових бритв, або прозорий Crystal Pepsi. Є й просто дивні продукти, на кшталт «одноразових» DVD-дисків DivX, які можна було переглянути тільки протягом 48 годин після першого запуску.
«Провали потрапляють в наше життя дуже дивно. Коли ви ламаєте щось, будучи дитиною, ніхто не говорить: «Ура! Молодець! Ти вивчаєш своє оточення!»Тому невдачі швидко починають сприйматися як щось негативне. Ми працюємо з провалами і іншими неприємними спогадами ігноруючи їх так само, як чинять і компанії: вони ігнорують свої продукти. Замість того, щоб вчитися на провалі, вони переключаються на створення нових проектів», – каже Вест.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас