В Японії розробили змієподібного робота-рятувальника (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Японії розробили змієподібного робота-рятувальника (відео)

Технології&Авто
779
Японські дослідники з Університету Тохоку створили робота, який може дертися по стінах і пролазити в важкодоступні місця, щоб визволяти потерпілих після землетрусів і цунамі.
На вигляд робот нагадує змію, однак замість луски він покритий короткою шерстю. У довжину він досягає 8 м. Він може перелазити через стіну або інший об’єкт висотою до 20-ти метрів, а також швидко змінювати напрямок руху, щоб уникнути зіткнення. Робот важить близько 3 кг. Завдяки камері, встановленій на передньому кінці змієподібною робота, можна буде шукати людей, що опинилися всередині зруйнованих будівель.
Професор Сатоши Тадокоро, який працював над проектом змієподібною робота, розповів, що можливості його будови виходять за межі людських. Машина може працювати в важкодоступних районах лих (наприклад, в зруйнованих після сильних землетрусів будинках) і перевіряти, наскільки безпечна інфраструктура місцевості.
Робота вже протестували під час обстежень на АЕС Фукусіма-1, на території якої в 2011 році сталася велика аварія. За допомогою тестів вдалося виявити неполадки робота – зараз у нього є проблеми з визначенням деяких перешкод. Команда дослідників працює над вирішенням цієї проблеми.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас