Білоруси вперше ремонтуватимуть дороги в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білоруси вперше ремонтуватимуть дороги в Україні

Казна та Політика
880
В системі державних закупівель ProZorro завершилися два тендери на ремонт автомобільної дороги державного значення Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань, яка в тому числі проходить через єдиний в Черкаській області міст через річку Дніпро. У тендерах брали участь ТОВ “Ростдорстрой”, ПП “Шляхбуд”, ТОВ “Главшляхбуд”, ВАТ “Дорожно-будівельний трест № 2, м. Гомель” (Білорусь) і ТОВ “Трансстроймеханізація”.
Згідно з інформацією в системі, 15 червня відбулося два тендери на поточний середній ремонт дороги державного значення Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань.
У першому тендері на 49 млн грн перемогу здобуло ПП “Шляхбуд”, яке в ході торгів знизило ставку з початкової позначки більш ніж на 3,5 млн грн. Українські будівельники доріг зіткнулися з конкуренцією з боку білоруського “Дорожньо-будівельний трест № 2, м. Гомель”.
Зазначимо, що перший раз закупівля цього лота була призначена ще в кінці літа 2016-го, але тендер був скасований через відсутність пропозицій потенційних учасників торгів.
Білоруси перемогли в тендері на поточний середній ремонт автомобільної дороги державного значення Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань на ділянці км 0+000-км 12+300 у Черкаській області. Оголошена вартість цього тендеру була 123,363 млн грн. Цінова пропозиція ВАТ “Дорожньо-будівельний трест № 2, м. Гомель” склало 113,091 млн грн. Економія для державного бюджету – 10 млн грн.
В результаті конкурентних торгів при проведенні двох аукціонів вдалося заощадити 13,5 млн грн.
Замовник уже визнав переможців і розмістив протоколи рішень. Це не перший випадок, коли білоруські компанії брали участь в дорожніх тендерах в Україні, але перемогли вперше. Поява потужного білоруського гравця матиме позитивний вплив на український ринок дорожнього будівництва.
В кінці минулого тижня “Укравтодор” попередив водіїв, що на автодорозі Н-16 Золотоноша-Умань починаються ремонтні роботи на мосту через річку Дніпро. Рух по мосту буде обмежено. Для перевезення пасажирів запустять два додаткові дизель-поїзди.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас