Fitch: Світова економіка наступного року покаже рекордне зростання з 2010 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Світова економіка наступного року покаже рекордне зростання з 2010 року

Світ
492
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings очікує прискорення зростання глобального ВВП в поточному році до 2,9%.
Як повідомляється в прес-релізі агентства, в наступному році темпи підйому збільшаться до 3,1%, що стане максимальним підвищенням з 2010 року.
“Більш швидке зростання в цьому році відображає синхронне поліпшення як в країнах з розвиненою економікою, так і в державах з економікою, що розвивається. Макрополітика і посилення ситуації на ринках праці підтримують зростання попиту в розвинених країнах, в той час як зміни на ринку житла в Китаї з 2015 року та відновлення цін на сировину з початку 2016 року сприяли пожвавленню попиту в державах emerging market”, – відзначає головний економіст Fitch Брайан Култон.
Найбільш істотний перегляд в позитивний бік в порівнянні з березневим звітом стосується єврозони. Сильніші дані, що надходять, поліпшення зовнішнього попиту і зміцнення впевненості в тому, що програма кількісного пом’якшення (QE) Європейського центрального банку діє, вилилися в підвищення аналітиками Fitch оцінки зростання ВВП єврозони в 2017 році до 2% з раніше прогнозованих 1,7%.
“Підвищення попиту в великих країнах з економікою, що розвивається, істотно відновилося в 2017 році. Як Бразилія, так і Росія недавно повернулися до зростання реального ВВП, і останні дані підтверджують, що споживання та інвестиції починають збільшуватися в РФ. Після дуже сильного зниження сукупного попиту в результаті різкого падіння цін на сировину в 2014 році, зараз є можливість для відновлення попиту у сировинних виробників великих держав emerging market”, – йдеться в повідомленні агентства.
“Два ключові понижувальні ризики, які були виявлені в минулому кварталі, – це розвал єврозони і агресивний протекціонізм США – не зникли, але в останні місяці значно зменшилися”, – вважає Култон.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас