"Белкоммунмаш" виграв тендер на поставку 47 тролейбусів у Одесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Белкоммунмаш" виграв тендер на поставку 47 тролейбусів у Одесу

Фондовий ринок
571
Керуюча компанія холдингу “Белкоммунмаш” (Білорусь) стала переможцем тендеру на поставку 47 тролейбусів за кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).
Як повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в департаменті інформації Одеської міськради, в найближчий місяць будуть проводитися процедури по підготовці контракту до підписання.
Деталі угоди в департаменті пообіцяли офіційно оприлюднити у вівторок.
Згідно з повідомленням на сайті посольства Білорусі в Україні, вартість контракту – EUR8,037 млн. В рамках контракту будуть поставлятися тролейбуси моделі 321.
АКСМ-321 – низькопідлоговий тридверний тролейбус великої місткості для внутрішньоміських пасажирських перевезень з транзисторною системою управління тяговим електродвигуном змінного струму. Випускається серійно з 2001 року, розрахований на перевезення 101 пасажира (в тому числі 26 сидячих місць).
Як повідомлялося, в жовтні 2015 року КП “Одесміськелектротранс” і ЄБРР підписали кредитний договір на отримання EUR8 млн для придбання 45 нових тролейбусів.
Однак через проблеми в законодавстві виникла відстрочка у виконанні умов кредитного договору. Зокрема, місто не могло виступити гарантом за договором, що було обов’язковою умовою виділення кредитних коштів банком ЄБРР.
У серпні 2016 року уряд України врегулював це питання, а в жовтні того ж року Мінфін погодив обсяги і умови надання місцевих гарантій Одеською міськрадою в 2016 році, які дозволили запустити процес реалізації проекту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас