У МАУ повідомили про причини додаткового збору для авіаційних агентств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МАУ повідомили про причини додаткового збору для авіаційних агентств

Фондовий ринок
568
Введення авіакомпанією “Міжнародні авіалінії України” (МАУ, Київ) додаткового збору для авіаційних агентств за використання глобальних дистрибутивних систем (GDS), викликане зміщенням ринкових тенденцій в бік лоу-кост моделі, повідомив президент МАУ Юрій Мірошников.
Ю.Мірошников пояснив, що ринок, пасажири, очікують введення більшої кількості лоу-кост тарифів, і жоден сегмент в логістичному ланцюзі авіаперевезень не може стояти осторонь від цього.
“Лоу-кост перевезення або зовсім не передбачають послуг авіаагентств, або мінімізують їх. Зокрема, чому послуги агентств коштують дорого? Тому що вони мають додаткові елементи комфорту, одним з них є використання GDS. За комфорт треба платити. Настають такі часи, коли авіакомпанія надає перевезення з пункту в пункт, а все інше – багаж, реєстрація, харчування, бронювання – є додатковими послугами, до цього потрібно звикати”, – констатував Ю.Мірошников.
Тим часом, він додав, що МАУ дає альтернативу пасажирам, і вони можуть купувати квитки безпосередньо на сайті компанії без збору.

Довідка Finance.UA:

  • Міжнародні авіалінії України з 1 липня вводять плату за роздруківку посадкового талона для пасажирів в аеропорту. Поки платити за роздруківку будуть лише пасажири рейсів Київ-Рига і Рига-Київ.
  • З 19 квітня МАУ ввела плату в 9 доларів за бронювання авіаквитків через агентства, що працюють через глобальні системи Amadeus, Sabre, Travelport і Travelsky.
  • Також раніше в МАУ заявили, що Україна знаходиться в двадцятці країн з найнижчими цінами на авіаквитки серед 80 досліджених країн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас