Ощадбанк розпочинає використання процедури фінансової реструктуризації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк розпочинає використання процедури фінансової реструктуризації

Кредит&Депозит
97
Секретаріат з фінансової реструктуризації зареєстрував ще одну заяву від боржника, який вирішив скористатись прогресивним механізмом врегулювання та реструктуризації фінансових зобов’язань. Кредитор – Ощадбанк. Проведено ґрунтовну підготовчу роботу між боржником і кредитором для того, щоб виконати всі вимоги процедури у строк, що є підставами для швидкого послідовного виконання її етапів.
Ощадбанк став першим держбанком, який долучився до прогресивних змін у реструктуризації зобов’язань корпоративних боржників державних банків та використання провідних світових практик у цій сфері.
«Прийняття Закону про фінансову реструктуризацію було пріоритетом 2016 року для всієї банківської системи. Саме цей інструмент створює реальну перспективу розчищення балансів банків від токсичних активів, – зазначає директор департаменту реструктуризації заборгованості та стягнення Ощадбанку Андрій Пожидаєв.Ощадбанк вже має кілька позичальників, які звернулися з проханням надати дозвіл скористатись процедурою фінансової реструктуризації згідно з зазначеним законом. Це великі позичальники з різних секторів економіки. Така інформація є банківською таємницею і стане публічною лише після оприлюднення на сайті Секретаріату, який створено на виконання Закону про реструктуризацію. На розробку плану реструктуризації передбачено 90 днів. Ми переконані, що при якісній підготовчій роботі з боку як кредитора, так і боржника цього терміну достатньо для пошуку компромісного рішення. Важливо відзначити, що процедуру фінансової реструктуризації передбачено для боржників, діяльність яких має очевидну економічну перспективу».
Згідно з публікаціями на сайті Секретаріату www.fr.org.ua у процедурі вже беруть участь представники різноманітних фінансових установ – державного Ощадбанку, приватного комерційного Індустріалбанку та небанківської фінансової установи «Фінансова компанія «Морган кепітал».
За матеріалами:
Ощадбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас