Джефф Безос може стати найбагатшою людиною світу завдяки угоді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джефф Безос може стати найбагатшою людиною світу завдяки угоді

Фондовий ринок
1085
Засновник і гендиректор Amazon.com Inc. Джефф Безос може стати найбагатшою людиною в світі, оскільки ціна акцій його компанії помітно зросла після оголошення про купівлю Whole Foods, повідомляє CNN Money.
Дж.Безос володіє 17% акцій Amazon, його статки збільшилися на $ 1,8 млрд на новинах про угоду Amazon і Whole Foods, досягнувши $ 84,6 млрд. Від першого місця в списку мільярдерів Forbes – Білла Гейтса – його відділяють близько $ 5 млрд.
Як пише The Wall Street Journal, угода Amazon і Whole Foods може повністю змінити картину продуктового ритейлу в США. Аналітик RBC Capital Markets Девід Палмер назвав її “доленосною подією в світі їжі”.
В останні роки галузь страждає від низької рентабельності і сповільнення зростання продажів, оскільки звички покупців в США змінюються, при цьому на ринку, де конкуренція вже висока, з’являються все нові гравці. Великі закупівлі в найближчому супермаркеті, що переважали раніше, перестали бути основним способом поповнення продуктових запасів: американці набагато частіше відвідують як точки з найнижчими цінами, так і магазини, що пропонують якісні свіжі продукти, навіть якщо ціни в останніх істотного вищі. Крім того, вони все більше цікавляться замовленням продуктів харчування через інтернет.
Тим часом інтернет-магазини шукають найбільш ефективні методи продажу і доставки свіжих продуктів харчування. Для Amazon проблема логістики також буде особливо гострою, відзначає партнер консалтингової фірми Bain & Co. Кент Кнудсон.
Річний оборот ринку продуктів харчування в США перевищує $ 700 млрд, на онлайн-торгівлю поки припадає близько 2%, свідчать дані Kantar Retail.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас