Гройсман оцінив втрати від блокади НКТ в 1% ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман оцінив втрати від блокади НКТ в 1% ВВП

Казна та Політика
278
Україна втратила від не санкціонованої владою блокади неконтрольованих територій Донецької і Луганської областей 1% ВВП, і важливо не допустити повторення таких спроб, в тому числі по блокаді залізничних перевезень з Росії, заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
“Від тієї блокади, яка сталася, Україна втратила 1% ВВП – це сотні мільйонів гривень, мільярди гривень, які могли піти на заробітні плати, на ще більше зміцнення національної валюти…”, – сказав прем’єр на селекторній нараді з підготовки до зими в Києві в понеділок.
“Махновщина – це найгірший шлях, яким можна йти кудись… Від таких дій користі немає”, – додав глава уряду.
Він підкреслив, що блокада НКТ призвела до втрати контролю над усіма активами в НКТ, і тепер замість платежів до українського бюджету, податки та інші платежі будуть використовуються на підтримку бойових дій злочинців.
Питання блокади на селекторі виникло у зв’язку проханням голови Сумської обласної державної адміністрації Миколи Клочка про підтримку правоохоронців у зв’язку з планованою депутатами від “Самопомочі” в найближчі вихідні акції по блокуванню залізничних поставок вугілля з Росії. На думку очільника області, ці акції повинні відвернути увагу від проблем львівського сміття.
“Повністю підтримують позицію МВС і міністра: Національна поліція буде повністю адекватно реагувати на будь-яке блокування і порушення законів. На вашому боці закон: якщо хтось буде порушувати закон, ви повинні миттєво реагувати”, – заявив у відповідь В.Гройсман.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас