E&Y не підтверджує частку інсайдерських кредитів у Приватбанку - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

E&Y не підтверджує частку інсайдерських кредитів у Приватбанку - ЗМІ

Кредит&Депозит
792
Частка інсайдерських кредитів у Приватбанку не підтверджується звітом і висновками аудиторів E&Y.
Про це в своїй статті пишуть Юлія Самаєва і Юрій Сколотяний.
“Наприклад, якщо вірити звіту і висновків аудиторів E&Y, зазначена в річному звіті банку цифра інсайдерських кредитів до націоналізації становить всього 8,8 млрд гривень (примітка 30 “Операції з пов’язаними сторонами до зміни власників Групи”, стор. 80 звіту). Що погано стикується з озвученою раніше Гонтаревою цифрою інсайдерських кредитів в 97-100%”, – вказують автори.
Зазначається, що фраза, що найчастіше вживається у висновку аудиторів – “не змогли отримати прийнятні аудиторскі докази”. Стосується це навіть 155 млрд гривень резервів, сформованих під знецінення кредитів за підсумками 2016-го.
Досить симптоматичною, на думку авторів, є та обставина, що аудитор у своєму висновку відмовився висловити думку про звіти “про прибутки і збитки” і “про рух грошових коштів”.
“Виходить, що все, що міститься в цих звітах, не підтверджено аудитом? Крім того, E&Y не змогли визначити, коли виникли зафіксовані у звіті збитки на суму 150 млрд грн, що теж як мінімум дивно, адже сума д-у-у-же значна, і період її виникнення мав зацікавити аудиторів”, – йдеться в статті.

Довідка Finance.UA

  • У грудні 2016 року Приватбанк був націоналізований.
  • Раніше повідомлялося, що потреба в докапіталізації цієї банківської установи оцінювалися на рівні близько 150 млрд. грн., з яких 116 млрд. – були покриті за рахунок держави, яка випустила власні боргові цінні папери.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас