Україна стане успішною через 10 років - західний журналіст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна стане успішною через 10 років - західний журналіст

Казна та Політика
3427
Головний ворог українців – нетерпіння, але той шлях, яким країна йде зараз, приведе Україну до успіху вже через 10 років. Про це в інтерв’ю розповів редактор The Economist Едвард Лукас.
“Головне – пам’ятати, що в порівнянні з 2014 роком ви в незрівнянно кращій позиції: ви подолали потрійну кризу з точки зору геополітики і безпеки, зупинили росіян, і тепер, як мені здається, проект на кшталт “Новоросії” не становить ніякої небезпеки. Росія програла свою війну з точки зору агресії в Україні.
Ви подолали фінансову та економічну кризу: економіка зростає, стабілізується, відсутня загроза дефолту. Ви також подолали кризу політичної конкуренції, немає розпаду інституцій, хоча Янукович залишив їх після себе в жахливому стані”, – розповів Лукас.
На думку Лукаса, головне зараз для України – поліпшити адміністративну культуру, верховенство права, прозорість, боротися з корупцією.
“Є дуже мало прикладів, коли перетворення держави відбувалося швидко. Тож я налаштований терпляче і оптимістично, і, думаю, через десять років Україна буде в значно кращій формі, ніж зараз. Так само, як зараз вона в значно кращій формі, ніж три роки тому”, – підкреслив Лукас.

Довідка Finance.UA

  • Раніше американський економіст Тейлор заявив про те, що Україні необхідно зменшити інфляцію для зростання економіки.
  • За словами Тейлора, за низький рівень інфляції доведеться заплатити повільнішим економічним зростанням.
За матеріалами:
Апостроф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас