Україні повернуто $500 тис., виведених Мінюстом часів Януковича, - Луценко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні повернуто $500 тис., виведених Мінюстом часів Януковича, - Луценко

Казна та Політика
418
Кошти були розтрачені колишнім керівництвом Мінюсту часів Януковича та виведені з України шляхом укладення фіктивної угоди про надання послуг з однією з американських фірм.
Сьогодні департаментом міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури України у тісній співпраці з Департаментом юстиції США забезпечено повернення в Україну понад 500 тисяч доларів США. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив генпрокурор України Юрій Луценко.
Він пояснив, що це «кошти, які були розтрачені колишнім керівництвом Мінюсту часів Януковича та виведені з України шляхом укладення фіктивної угоди про надання послуг з однією з американських фірм».
Луценко зазначив, що Генеральна прокуратура продовжує здійснювати досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 366, частиною 5 статті 191 КК України.
Він заявив: «Хочу вкотре наголосити, що гроші, виведені з українського бюджету, так само як і корумповані посадовці, які переховуються за кордоном, неодмінно будуть повернуті до України. Різниця лише в тому, що у грошей більш радісна перспектива – повернутися до бюджету, тоді як корупціонери неодмінно постануть перед судом».

Довідка Finance.UA

  • Раніше генпрокурор розповів про схеми, якими користувався екс-президент України Янукович, виводячи державні кошти з України.
  • Також повідомлялося, що Янукович “забрав” з України в офшори 1,5 мільярда доларів.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас