Вчені збільшили ємність літій-сірчаних батарей з допомогою водоростей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені збільшили ємність літій-сірчаних батарей з допомогою водоростей

Технології&Авто
677
Літій-сірчані батареї мають великий потенціал, бо недорого коштують і високопродуктивні, але мають один мінус – скорочення ємності з часом. Однак вчені з Berkeley Lab знайшли дивовижний спосіб вирішити цю проблему – за допомогою водоростей, пише Science Daily.
Під час дослідження, яким керує Гао Лю, команда несподівано з’ясувала, що карагенан, похідний продукт морських водоростей, поводиться як стабілізатор в літій-сірчаних батареях. Велика стабільність призводить до поліпшеної циркуляції і довговічності. Результати знахідки вчені опублікували в журналі Nano Energy.
«У світі великий попит на зберігання енергії, але не так багато доступних за ціною хімічних елементів, – говорить Лю. – Сірка ж дуже дешевий ресурс, він практично безкоштовний. І ємність літій-сірчаних батарей набагато більша, ніж літій-іонних».
Багаторазові літій-сірчані батареї, що заряджаються, поступово знаходять застосування в бізнесі, але в її складі є «хімічний вбивця» – сама сірка, яка з часом починає розчинятися, створюючи ефект полісульфідного трансферу. Намагаючись вирішити цю проблему, Лю експериментував зі сполучними матеріалами, які повинні тримати всі елементи батареї разом. «З’єднувач – це ніби клей, і дизайнери батарей хочуть, щоб цей клей був інертним, – каже Лю. – Цей з’єднувач спрацював відмінно».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас