Китай посилить контроль за випуском автомобілів на традиційному паливі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай посилить контроль за випуском автомобілів на традиційному паливі

Світ
209
Влада Китаю має намір посилити контроль за підприємствами, які випускають транспортні засоби, що працюють на традиційному паливі.
Державний комітет КНР у справах розвитку і реформ опублікував документ, в якому визначається перелік інвестиційних проектів, які “більше не можуть бути санкціоновані”.
Серед них створення нового підприємства (незалежної юрособи) для виробництва автомобілів на традиційному паливі, інвестування в уже існуючі підприємства, що випускають пасажирські і комерційні автомобілі, інвестування в підприємства, які зупиняли або припиняли виробництво протягом кількох років поспіль, з огляду на неспроможність і які існують завдяки державним субсидіям і банківським позикам.
Діючі підприємства при бажанні розширити виробництво автомобілів на традиційному паливі повинні відповідати таким умовам: протягом двох попередніх років коефіцієнт використання виробничих потужностей повинен бути вище середнього по галузі рівня; в попередньому році частка автомобілів, що випускаються на нових джерелах енергії повинна бути вище середнього по галузі рівня; не менше 3% всіх доходів від основної діяльності компанії повинна бути спрямована на дослідження і розробки. Ще однією умовою є те, що продукція, яку мають намір випускати, повинна бути конкурентоспроможною на міжнародних ринках.
Крім того, в документі вказано, що в регіоні Пекін-Тяньцзінь-Хебей і інших територіях, актуальним завданням для яких є боротьба з забрудненням повітря, заохочується в першу чергу виробництво автомобілів на нових джерелах енергії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас