Президент Казахстану пропонує ввести «глобальну криптовалюту» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Казахстану пропонує ввести «глобальну криптовалюту»

Фінтех і Картки
903
Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв виступив з пропозицією вести «глобальну валюту», яка, за його словами, дозволить позбавити світ від валютних війн. Про це він заявив під час свого виступу на економічному форумі в Астані.
«Настав час серйозно розглянути питання введення міжнародної розрахунково-платіжної одиниці. Вона дозволить позбавити світ від валютних війн, спекуляцій, уникнути перекосів в торгових відносинах, знизити волатильність на ринках», – сказав Назарбаєв.
Президент Казахстану також вважає, що така «валюта повинна мати простий, транспарентний механізм емісій, підвладний її споживачам».
«З урахуванням цифровізації, розвитку таких технологій, як блокчейн, така розрахункова одиниця може бути створена у вигляді криптовалюти. Важливо, щоб вона базувалася не на абстрактній довірі, а на забезпеченні конкретними активами», – сказав він.
На думку Назарбаєва, «введення глобальної валюти можливе шляхом створення пулу центральних банків, наприклад, при спеціально створеному комітеті ООН».
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас