ДФС надає розстрочки переважно компаніям Ахметова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС надає розстрочки переважно компаніям Ахметова

Фондовий ринок
410
Державна фіскальна служба надавала податкову розстрочку у 2017 році переважно компаніям Ахметова.
Про це стало відомо з відповіді на запит експерта з питань протидії корупції Гліба Канєвського.
Так, у відповідь на запит ДФС надала список компаній, які з 1 січня 2017 до 1 липня 2017 року отримували розстрочення податкових платежів.
3 з 7 вище зазначених компаній (ТОВДТЕК Свердлоантрацит”, ПАТДТЕК Павлоградвугілля”, ПАТ “Київенерго”) належать Ахметову. Наразі ТОВДТЕК Свердловантрацит” знаходиться на непідконтрольній території.
Співвласником “Богдан Моторс” раніше був Петро Порошенко, а тепер компанія належить його бізнес-партнеру Олегу Гладковському, першому заступнику секретаря РНБОУ.
Почесним президентом ПАТ “Концерну АВЕК і КО” є колишній депутат Олександр Фельдман.
“Національна атомна енергогенеруюча компанія Енергоатом”, як відомо, є державним підприємством.
Нагадаємо, відомий депутат Олександр Онищенко розшукується через те, що його компанії, на думку правоохоронців, незаконно отримували розстрочку. Екс-голова ДФС Роман Насіров звинувачується у наданні розстрочення зі сплати рентної плати компаніям Онищенка з порушенням вимог закону.
Обставини, через які розстрочку можна вважати наданою з порушенням закону: наявність ризику виникнення або накопичення податкового боргу; економічне обґрунтування, що підприємства в майбутньому зможуть сплатити платежі за розстрочкою; актуальна фінансова звітність.
Уперше розстрочення зі сплати ренти Онищенку надав ще на початку 2015 року тодішній голова ДФС Ігор Білоус. Підприємства Онищенка договори про розстрочення не виконували, розстрочені платежі кілька місяців не сплачувалися, а заборгованість підприємства перед бюджетом невпинно зростала.
Нагадаємо, у 2016 році державна фіскальна служба України заявляла, що питання сплати податків групою “Метінвест” Ахметова є “конфіденційною інформацією”, яка не може бути розголошена без згоди самого платника податків.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас