Комісія Київради підтримала рішення про скасування можливості продажу алкоголю в МАФах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комісія Київради підтримала рішення про скасування можливості продажу алкоголю в МАФах

Казна та Політика
188
Постійна комісія Київської міської ради (Київради) з питань бюджету та соціально-економічного розвитку затвердила проект рішення, який передбачає виключення можливості реалізації алкогольних напоїв у малих архітектурних формах (МАФ).
Згідно з повідомленням прес-служби Київради у вівторок, документом пропонується прибрати з поля зору використання тимчасових споруд, на які укладаються пайові угоди, функціонал з продажу будь-яких спиртовмісних напоїв.
“В процесі підготовки проекту рішення ми виявили, що довгий час в Києві існувала законодавча колізія. Згідно з чинним законодавством, алкогольні напої можна продавати тільки в капітальних спорудах… Тимчасові споруди жодним чином не належать до капітальних споруд і тому, фактично, укладаючи договори пайової участі на продаж алкогольних напоїв у тимчасових спорудах, ми порушуємо чинне законодавство. тобто, проект рішення має на меті врегулювання цієї колізійної ситуації”, – пояснює автор документа, депутат фракції “Солідарність” у Київраді Владислав Михайленко.
Як вказано в повідомленні, депутати-члени комісії вважають, що таке рішення позитивно вплине на комфорт киян, врегулює торгівлю алкогольними та слабоалкогольними напоями у тимчасових спорудах та протидіятиме створенню “наливайок”.
Відповідний проект рішення буде розглянутий на пленарному засіданні Київради.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас