У 2016 році в світі рекордно впало споживання вугілля - BP — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2016 році в світі рекордно впало споживання вугілля - BP

Енергетика
664
Світове споживання вугілля в 2016 році впало на 1,7%, рекордними темпами за всю історію спостережень, на тлі скорочення попиту на цей вид палива в більшості країн світу, йдеться в щорічній доповіді BP Plc, присвяченій глобальним тенденціям в енергетичному секторі.
При цьому в 2005-15 роках споживання вугілля росло середньорічними темпами в 1,9%.
У Китаї, найбільшому світовому споживачі вугілля, споживання знизилося на 1,6% в минулому році, до мінімуму за 6 років. У США зафіксовано зниження за підсумками четвертого роки поспіль. Показник зменшився на всіх континентах, крім Африки.
Німеччина, найбільший у Європі споживач вугілля, знизила використання на 4,3%. У Великобританії попит впав на 52,5%.
“Причиною зміни тенденції є довгострокові структурні чинники, – заявив старший економіст BP Спенсер Дейл. – Ці чинники включають в себе велику доступність і конкурентоспроможність природного газу і відновлюваних джерел електроенергії в поєднанні зі зростаючим тиском з боку урядів і громадськості на компанії з тим, щоб вони відмовилися від вугілля на користь більш екологічно чистих видів палива”.
За словами експерта, світові викиди вуглекислого газу, що збільшувалися середньорічними темпами в 2,5% за 10 років до 2013 року, не змінюються протягом останніх трьох років. Головним чином це відображає “зниження викидів вуглекислого газу на одиницю ВВП”, проте додатковим фактором є знижені темпи зростання світової економіки, додав він.
Споживання нафти в світі торік зросло на 1,6%, йдеться звіті BP. В Індії показник зріс на 7,8%, в Китаї – на 3,3%. У країнах ОЕСР попит підвищився на 0,9% після зниження середньорічними темпами в 0,9% за попереднє десятиліття.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас