У Массачусетському технологічному інституті розробили «персональний харчовий комп'ютер» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Массачусетському технологічному інституті розробили «персональний харчовий комп'ютер»

Технології&Авто
376
У Массачусетському технологічному інституті створили алгоритм на основі штучного інтелекту, який аналізує температуру, вологість та інші параметри клімату в теплицях або у вас вдома, щоб визначити кращі умови для вирощування ідеального врожаю.
Сьогодні вирощувати овочі в природному середовищі стає все важче через зміну клімату, часті засухи, повені та урагани. Крім того, доводиться використовувати пестициди, щоб захищати рослини від комах, хвороб і мікробів. В таких умовах цифрові парники або «персональні харчові комп’ютери» можуть стати найвдалішим методом вирощування їжі. Крім усунення кліматичного чинника технологія зведе до мінімуму час і ресурси на доставку: замість того, щоб везти авокадо з Мексики до Китаю, можна буде відтворити мексиканський клімат в Пекіні і навіть зробити його кращим на основі аналізу даних.
Дослідження зі створення «персонального харчового комп’ютера» почалися в 2015 році в Медіалабораторії МТІ. Перші експерименти полягали в зміні тривалості та інтенсивності УФ-випромінювання.
Сьогодні, як пише Fast Company, протягом одного циклу зростання для кожної окремо взятого рослини цифровий парник відстежує близько трьох мільйонів параметрів. Аналізують ці дані за допомогою алгоритмів машинного навчання. Вони знаходять кращі поєднання кліматичних факторів для вирощування тих чи інших культур – так звані «кліматичні рецепти», які вже сьогодні доступні кожному, хто захоче вирощувати овочі вдома.
За матеріалами:
hitech-news.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас