У Києві викрили шахраїв, яких розшукував ПриватБанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві викрили шахраїв, яких розшукував ПриватБанк

Кримінал
204
Співробітники столичної прокуратури затримали шахраїв, які заволоділи 200 тис. грн ПриватБанку. Як повідомила прес-служба банку, ще минулого року з ініціативи ПриватБанку було розпочато кримінальне провадження за фактом шахрайських дій невстановлених осіб. Сьогодні ж троє учасників шахрайської групи були затримані, розслідування триває в тісній співпраці банку та правоохоронних органів.
«Усю інформацію для відкриття кримінального провадження Служба безпеки банку передала ще в минулому році, завдяки сумлінній роботі слідства вдалося не тільки розшукати, але й затримати шахраїв, – повідомив керівник Служби безпеки ПриватБанку Сергій Болотін. – Як виявилося, серед шахраїв були і колишні співробітники банку, які брали свій досвід для створення злочинних схем “.
За даними прес-служби столичної прокуратури, зловмисники через зазначені термінали проводили фіктивні операції з продажу різних товарів, а після зарахування коштів – знімали їх через картку ключ-рахунок в банкоматах. Надалі учасники злочинного угруповання проводили фіктивні операції з нібито поверненням товарів, після чого ПриватБанк проводив операцію по поверненню коштів на відповідну банківську картку за свій рахунок, оскільки на банківських рахунках фіктивних підприємств кошти вже були відсутні
На даний момент встановлено 200 тисяч гривень збитків. Правоохоронці провели ряд обшуків, за результатами яких вилучили 7 POS-терміналів, 8 чеків на повернення готівки, 97 банківських карток, 28 печаток, 18 сім-карт, 2 комп’ютери, 5 ноутбуків, 3 планшета і близько 240 тис. Гривень готівкою. На сьогодні затримані 3 учасники угруповання, серед яких колишні співробітники ПриватБанку.
За матеріалами:
ПриватБанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас