У Німеччині розпізнавання облич використовують для боротьби з тероризмом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині розпізнавання облич використовують для боротьби з тероризмом

Світ
171
Програмне забезпечення для розпізнавання облич почне використовуватися цього літа на одній з великих залізничних станцій Берліна. Очікується, що це дозволить поліцейським швидше реагувати на загрози, в тому числі на підозрюваних в тероризмі осіб.
Міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр каже, що ПЗ буде запущено в тестовому режимі на станції Берлін-Зюдкройц. Попервах воно працюватиме спільно з волонтерами. Далі, якщо тести виявляться успішними, то ПЗ поширять по інших станціях і об’єктах. Воно буде використовуватися навіть для проведення розслідувань.
“У нас є відеоспостереження на станціях, але ми не можемо завантажити фотографію підозрюваного в систему, щоб вона автоматично ідентифікувала його і попередила нас, – розповідає міністр. – Якщо система покаже, що на неї можна розраховувати, то ми будемо застосовувати її і далі, для боротьби з найсерйознішими злочинами. Вона буде встановлена на камери і системи відеоспостереження.
Система навряд чи зіткнеться з юридичними складнощами при поширенні. Її застосування досить вузьконаправлене: вона буде сигналізувати тільки про тих, хто є в її базі. Можна не переживати, що система буде визначати підозрілість по виразу обличчя. А збільшення кількості терактів тільки прискорить її встановлення. В одному з останніх терактів в Німеччині житель Тунісу викрав вантажівку і врізався в різдвяний ринок, що забрав життя 12 осіб. Тоді підозрюваному вдалося втекти спочатку на автобусі, потім на поїзді, він перетнув кілька кордонів, перш ніж його знайшли і знищили. З системою все могло скластися інакше.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас