Великий провайдер розповів про обшуки СБУ: збиток для бізнесу склав три мільйони гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великий провайдер розповів про обшуки СБУ: збиток для бізнесу склав три мільйони гривень

Казна та Політика
869
Під час обшуків в офісах великого інтернет-провайдера Wnet Служба безпеки України (СБУ) вилучила велику кількість комп’ютерної техніки.
Компанія оцінює загальний фінансовий збиток від обшуків в три мільйони гривень і відкидає всі висунуті звинувачення.
“1 червня 2017 року на території офісу компанії співробітниками СБУ України протягом 17 годин проводився обшук, в результаті якого були вилучені маршрутизатори, сервери і жорсткі диски, що забезпечують роботу мережі, більше половини офісних ноутбуків. Загальний фінансовий збиток оцінюється в 3 млн грн. Окремо вилучено понад 70 тис. грн волонтевської допомоги ВСУ. Створено технологічні проблеми. Постраждала ділова репутація компанії”, – повідомляє прес-служба Wnet.
Керівництво компанії назвало дії силовиків безпідставними і необґрунтованими, такими, що “несуть пряму загрозу стабільному наданню телекомунікаційних послуг клієнтам компанії” – бізнесу, державним структурам і органам влади, серед яких: система держзакупівель ProZorro, декілька посольств і міжнародних організацій, Консультативна місія ЄС в Україні, а також комплексна система відеоспостереження столиці.
На звинувачення в тому, що провайдер має взаємоз’єднання мереж з ТОВ “КрымКом Юг”, який знаходиться в Криму і зареєстрований за законодавством РФ, в компанії відповіли: “Договір на надання послуг між ТОВ “Дабл-Ю Нет Україна” і ТОВ “Кримком Україна” (українським оператором, зареєстрованим відповідно до українського законодавства в березні 2014 року, обслуговує клієнтів в Україні, обладнання якого розміщується в Києві) був укладений в квітні 2016 року”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас