Apple і Dell приєднаються до Foxconn для придбання бізнесу Toshiba — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple і Dell приєднаються до Foxconn для придбання бізнесу Toshiba

Фондовий ринок
505
Apple і Dell приєднаються до очолюваного Foxconn консорціуму, який подав заявку на купівлю підрозділу з випуску модулів пам’яті компанії Toshiba.
Про це повідомив генеральний директор найбільшого в світі контрактного виробника електроніки Террі Гоу.
Він додав, що до консорціуму увійшла компанія Kingston Technology Co, що базується в США і спеціалізується на випуску чіпів пам’яті, в той час як велика інтернет-компанія Amazon.com близька до того, щоб приєднатися до цієї групи.
За словами Гоу, можливість участі в заявці на купівлю виробництва чіпів Toshiba тайванська фірма також обговорює з Google (холдинг Alphabet), Microsoft і Cisco Systems.
Разом з тим Гоу відмовився назвати загальний розмір пропозиції або розповісти, яку суму планує інвестувати Apple і скільки припадає на інші компанії.
«Я можу сказати, що участь Apple не викликає сумнівів», – заявив Террі Гоу, додавши, що її участь була схвалена генеральним директором Тімом Куком і радою директорів компанії.
Toshiba поспішає знайти покупця на другого за величиною в світі виробника чипів пам’яті NAND, якого вона оцінює в $18 млрд. Або більше, щоб покрити мільярдні збитки свого збанкрутілого дочірнього підприємства Westinghouse Electric Corp., що займається обслуговуванням АЕС в США.
До теперішнього моменту Foxconn не розглядалася в якості головного претендента на купівлю підрозділу Toshiba через її глибоких зв’язків з Китаєм, де вона виробляє більшу частину своїх продуктів. Японський уряд заявив, що заблокує будь-яку угоду, яка буде нести ризик витоку технологій виробництва чіпів з країни.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас