Єврокомісія закликає Україну і РФ до діалогу щодо транзиту газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія закликає Україну і РФ до діалогу щодо транзиту газу

Енергетика
1175
Європейська Комісія закликає Україну і РФ до відновлення переговорів щодо транзиту природного газу після завершення Стокгольмського арбітражу, повідомив віце-президент ЄК з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович (Maroš Šefčovič) за підсумками зустрічі з міністром енергетики РФ Олександром Новаком 11 червня.
“Ми обговорили необхідність продовження транзиту газу через Україну після 2019 року. Стокгольмський арбітраж добігає кінця і повинен роз’яснити невирішені питання. Я підтвердив зацікавленість компаній ЄС у співпраці з українськими партнерами щодо безпечного і комерційно вигідного транзиту газу через цю країну в майбутньому. Ми погодилися, що переговори щодо комерційного аспекту транзиту повинні бути відновлені на рівні компаній якомога швидше”, – сказав він.
Як повідомлялося, Україна в січні-травні 2017 року збільшила транзит природного газу через свою газотранспортну систему (ГТС) на 21,8% (на 6 млрд 858,6 млн куб. м) у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року – до 38 млрд 255,3 млн куб. м.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас