Кабмін показав, що змінить медреформа для простих українців (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін показав, що змінить медреформа для простих українців (інфографіка)

Особисті фінанси
2364
У разі прийняття Верховною Радою законопроектів щодо медичної реформи вже з 1 січня 2018 сімейні лікарі, терапевти і педіатри почнуть працювати за новими правилами.
Про це інформує прес-служба уряду.
“Медична реформа стартує зі змін в роботі найближчої до клієнта первинної ланки – сімейних лікарів, терапевтів і педіатрів. У розвинених країнах такі лікарі в 80% випадків вирішують проблеми зі здоров’ям пацієнта без госпіталізації за допомогою знань, базової апаратури і поширених аналізів і ліків. Завдання сімейного лікаря – не тільки лікувати, але і попереджати можливі захворювання своїх пацієнтів”, – пояснили в Кабміні.
В уряді уточнили, що після реформи українці зможуть вибрати собі лікаря і підписати з ним декларацію на медичне обслуговування, яка стане підставою для перерахування йому коштів з державного бюджету. Тобто, кожен лікар отримає гроші за надання допомоги конкретному пацієнту.
Кабмін показав, що змінить медреформа для простих українців (інфографіка)
“Допомога лікаря первинної ланки буде безкоштовною. Крім того, частина призначених ним ліків буде оплачуватися за рахунок держави”, – підкреслюють у Кабміні і додають, що змінити лікаря можна буде в будь-який час, підписавши декларацію з іншим лікарем.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас