Ринок Катару стабілізувався попри дипломатичний конфлікт з арабськими країнами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок Катару стабілізувався попри дипломатичний конфлікт з арабськими країнами

Світ
319
Фінансові ринки Катару стабілізувалися в понеділок, 12 червня 2017 року, після тижня втрат, оскільки уряд країни показав, що може ефективно протистояти санкціям сусідів.
Про це повідомляє Reuters.
“Розрив дипломатичних зв’язків Саудівської Аравії, ОАЕ, Бахрейну та Єгипту порушив імпорт продовольства і інших матеріалів і змусив багато іноземних банків скоротити масштаби діяльності в сфері співпраці з Катаром, найбагатшою країною в світі на душу населення”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з інформацією видання, в понеділок стало ясно, що Катар може перешкодити економічному збитку стати критичним. Деякі з його заводів з виробництва харчових продуктів працюють над додатковими змінами в процесі імпорту з країн за межами Перської затоки, таких як Бразилія.
Крім того, судноплавні лінії повторно маршрутизували контейнерний трафік через Оман, а не ОАЕ. Ці заходи можуть спровокувати затримки і збільшення витрат для Катару. У свою чергу, дипломатична конфронтація стала серйозним випробуванням для Сполучених Штатів, які тісно пов’язані з країнами по обидва боки.
Так, в Катарі розташована найбільша американська авіабаза на Близькому Сході, в той час як Бахрейн має головну базу військово-морського флоту США. Видання повідомляє, що, будучи провідним світовим експортером зрідженого природного газу, Катар зміг перетворити півострів “на хмарочоси”.
Він також надав уряду кошти для того, щоб взяти на себе негативну роль в регіональних справах, спонсорувати фракції в повстаннях і громадянських війнах і бути посередником в мирних угодах на Близькому Сході. Кілька сусідніх держав “були в люті” за це роками.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас