Кабмін скасує встановлення мінімальних цін на сигарети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін скасує встановлення мінімальних цін на сигарети

Казна та Політика
667
Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді скасувати необхідність встановлювати мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни на тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну.
Відповідний урядовий законопроект №6568 зареєстрований в парламенті.
Згідно з документом, пропонується вилучити відповідний пункт з перехідних положень закону “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році”.
Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту за підписом міністра фінансів Олександра Данилюка, введення мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на тютюнові вироби суперечить положенням Директиви ЄС 2011/64/ЄС. Такий механізм в минулі роки впроваджувався в деяких країнах ЄС та за рішеннями Європейського Союзу 2000-2010 років був скасований.
“Таким чином, встановлення мінімальних роздрібних цін на тютюнові вироби ймовірно буде розглядатися Комісією ЄС і Судом ЄС як порушення конкуренції і порушення зобов’язань згідно зі статтею 15 Директиви ЄС 2011/64/ЄС”, – зазначено в документі.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас