IFC в 2017 р. планує залучити для проектів України $250 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IFC в 2017 р. планує залучити для проектів України $250 млн

Фондовий ринок
191
Міжнародна фінансова корпорація (IFC), член групи Світового банку, в 2017 році планує залучити для проектів в Україні близько $250 млн, що істотно перевищує показник 2016 року, повідомив агентству “Інтерфакс-Україна” Джейсон Пеллмар (Jason Pellmar), який з 1 червня 2017 року був призначений керівником регіонального офісу IFC в Білорусі й Україні.
“У червні і за наступні два-три місяці ми розраховуємо, що зможемо інвестувати і мобілізувати фінансування в розмірі близько $150 млн на підтримку нових проектів і нових клієнтів. Я думаю, що в цілому по 2017 календарному році ми вийдемо приблизно на $250 млн”, – сказав він в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.
Д.Пеллмар зазначив, що Україна – важлива країна для IFC в регіоні, зараз її економіка починає відновлюватися і з’являється більше проектів, які б корпорація хотіла підтримати, бо вони важливі для довгострокового зростання і розвитку країни. Як приклад він навів підписану в березні цього року угоду про надання $37 млн зерновому терміналу MV Cargo, що будується.
За його словами, обсяги і особливості проектів IFC, як правило, залежать від попиту на ринку, тому в попередні кілька років корпорація була зосереджена на підтримці існуючих клієнтів, наприклад, була продовжена часткова кредитна гарантія для Райффайзен банку Аваль та Bayer, надані лінії на поповнення оборотного капіталу “Астарті” і “Ниві Переяславщини”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас