Чверть балансу банку "Національний кредит" було виведено через банк Ліхтенштейну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чверть балансу банку "Національний кредит" було виведено через банк Ліхтенштейну

Кримінал
509
Сума, яка еквівалента чверті балансу ПАТ “Банк Національний кредит”, була списана з кореспондентського рахунку Bank Frick and Co Aktiengesellschaft (Ліхтенштейн) на користь іноземних компаній.
Як повідомили в прес-службі Фонду гарантування вкладів фізосіб, понад 0,5 млрд гривень були списані на користь спеціально створених працівниками банку компаній. Ринкова вартість всіх активів ПАТ “Банк Національний кредит” була визначена незалежними оціночними компаніями на рівні 178 млн гривень, що становить 9% від суми, зазначеної “на папері” – 1 943 млн гривень (станом на 1 грудня 2015 року).
Чверть балансу банку "Національний кредит" було виведено через банк Ліхтенштейну
Крім того, напередодні введення в банк тимчасової адміністрації були укладені угоди на свідомо невигідних для банку умовах. Наприклад, були куплені права вимоги за завищеною вартістю, банк здійснив відчуження майна за цінами, нижчими від звичайних, а також фіксувалися випадки, коли банк відмовлявся від власних майнових вимог. Під час роботи тимчасової адміністрації такі факти були встановлені, а відповідні угоди визнані нікчемними.
Їх загальна сума становить 242,5 млн гривень, 517,5 тис. доларів і 9 тис. євро. На сьогодні балансова вартість кредитного портфеля Нацкредиту становить 1 270 800 000 гривен, з яких 352,4 млн гривень – це кредити, які спочатку не були забезпечені ніякими заставами. Кредитний портфель в сумі 694,03 млн гривень – це кредити, в заставі яких майнові права та основні засоби. При цьому, більша частина майна втрачена, або вкрадена, а більшість майнових поручителів неможливо знайти. Таким чином, можна вважати, що кредитний портфель банку на 82% є беззаставним.
Чверть балансу банку "Національний кредит" було виведено через банк Ліхтенштейну
На сьогодні в провадженні судів різних інстанцій перебуває близько 200 судових справ, подано 10 заяв про скоєння кримінального злочину керівниками, співробітниками і пов’язаними особами банку. Фонд гарантування вже виплатив 279,32 млн гривень відшкодування вкладникам. Загальна гарантована сума в цьому банку ставить 293,907 млн гривень. Загальна сума акцептованих кредиторських вимог до ПАТ “Банк Національний кредит” на 1 травня 2017 становила 807,93 млн гривень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас